Veiligheid & Kwaliteit voorop

In de petrochemische sector zijn veiligheid en betrouwbaarheid van levensbelang. Certificeringen zijn daarom nodig om kwaliteit en regelnaleving te garanderen.

Elektrotechnische installaties in deze sector kennen specifieke risico’s, zoals explosiegevaar, brandgevaar en elektrocutie. Onze gecertificeerde medewerkers hebben de kennis en ervaring om deze systemen veilig te installeren, onderhouden en inspecteren. Dit vermindert risico’s zoals ongevallen en brand, en zorgt voor een betrouwbare en duurzame elektrische infrastructuur.

Certificering

Onze certificeringen benadrukken het belang van ons vakmanschap en veiligheidsbewustzijn, in een industrie waar foutmarges extreem laag zijn. Wij beschikken over de volgende certificaten:

• ISO9001
• VCA
• BRL6000 AB
• BRL6000 2
• BRL6000 3

Inspecties

We inspecteren volgens de NEN1010, NEN3140 en de ATEX norm, wat laat zien hoe deskundig en betrouwbaar we zijn in het zorgen voor veiligheid en het volgen van regels in de elektrotechnische industrie.

Ons team is goed opgeleid en blijft altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en veiligheidspraktijken. Deze kennis helpt ons om risico’s goed te beheersen in omgevingen waar mogelijk gevaar bestaat, vooral daar waar ATEX van toepassing is. Door deze normen na te leven, laten we zien dat we ons inzetten voor de veiligheid op de werkvloer en de bescherming van onze medewerkers en de omgeving.

Zorg ervoor dat je voldoet aan belangrijke veiligheidsnormen om de veiligheid op de werkvloer te garanderen en je medewerkers en omgeving te beschermen:

  • NEN1010: voor de aanleg van elektrische installaties
  • NEN3140: voor het beheer van elektrische installaties op laagspanning
  • ATEX: voor omgevingen met explosiegevaar

Tankstations wisselen gemiddeld elke 5 tot 10 jaar van eigenaar. Dit gaat vaak via openbare veilingen, waarbij er geen rapporten beschikbaar zijn over de huidige staat van de elektrotechnische en elektronische installaties. Daarom bieden wij een aankoopinspectie aan, die ervoor zorgt dat je volledig op de hoogte bent van de staat van het tankstation dat je hebt aangekocht.

Deze keuring, vergelijkbaar met een aankoopkeuring voor auto’s, is ontworpen om een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten op het gebied van kwaliteit en veiligheid van de installaties. Aan het einde van onze inspectie leveren we een gedetailleerd rapport met advies over de eventueel benodigde acties of keuringen, zoals de BLR6000, NEN3140 of ATEX, om alles weer op het juiste niveau te krijgen.

Kom jij ook werken
bij Uchtman?

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.